Návrh bytu byl vytvořen pro mladý pár. Slečna ráda vaří pro přátele a ráda cvičí, takže potřebují větší prostor, který využijí pro kontakt s přáteli a vlastní aktivity. V budoucnu také plánují děti, takže by mělo být prostředí uzpůsobeno pro jejich výchovu.

K celkové rekonstrukci se rozhodli po domluvě s rodiči, kteří jim byt svěřili. Několik měsíců před úpravami byla v celém domě vyměněna okna, rozvody plynu, vody a odpadů. Z tohoto důvodu se s rodinou domluvili, že pokud dochází k takovým zásadním změnám, využijí toho a nechají si navrhnout nový design obývacího pokoje a kuchyňské části.

Současně s tím vytvořili několik nápadů, které budou chtít do projektu aplikovat.
Požadavkem bylo, aby se v navrženém projektu odrazil jejich životní styl, ale zároveň byl prakticky využitelný v běžném životě. Kolem sebe mají spoustu přátel, které je často navštěvují. Přáli si, aby při přípravě jídel mohli být v kontaktu s hosty, což by nebylo možné, pokud by byl prostor uzavřený. Navíc do budoucna plánují děti, takže při vaření bude dobrý přehled o tom, kde se pohybují. Obývací pokoj byl před rekonstrukcí oddělený od kuchyňské části, která navíc obsahovala menší pokoj pro služebnou.

Otevřením a propojením prostoru kuchyně s obývacím pokojem jsme dosáhli toho, že celá místnost nyní působí vzdušně a velice příjemně pro trávení volného času. Při spojení kuchyňské části s pokojem pro služebnou, bylo nutné sjednotit podlahu tak, aby přechod obývací části s parketami plynule navazoval na nově položenou podlahu starého pokoje. Barvy pokoje byly doladěny podle kuchyňské linky, kterou si zákaznice přála. Vybrala si linku v rubínově červeném odstínu, ke které kontrastuje interiér v různých odstínech šedé, černé a bílé barvy. Harmonie, kterou autorka v návrhu nastavila již jako koncept, přetrval do této doby, protože byl dokonale vyvážený a nechybělo nic, co by pro mladý pár bylo důležité nebo potřebné.

Byt je nyní rozčleněný na obývací část s kuchyní a dvěma ložnicemi s pracovnou.
Designérka sama vytvořila několik maleb, linorytů, grafik a také originální mozaiku, která nádherně doplňuje a oživuje celý prostor.

Byt je nyní rozčleněný na obývací část s kuchyní a třemi ložnicemi (jedna velká ložnice a dvě menší). Hlavní ložnice je o polovinu větší než dvě zbývající a je z poloviny zařízena jako další samostatný obývací prostor. Od realizace po dnešní den nebylo v bytě nutné nic předělávat. Všechny prvky, které designérka použila, zůstaly na svém místě. Designér sám vytvořil několik maleb, linorytů, grafik a také originální mozaiku, která nádherně doplňuje a oživuje celý prostor.